
Suroviny
- ghee
- pórek
- krůtí maso
- brokolice
- mrkev
- sůl
- množství potravin dle chystaného množství
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kousky, brokolici rozebereme na jednotlivé malé růžičky, popřípadě ještě pokrájíme. Krůtí maso pokrájíme na kousky.
-
V kastrolu rozpustíme ghee a orestujeme na něm pórek. Přidáme krůtí kousky, trochu je osolíme, promícháme a necháme zatáhnout. Přisypeme nakrájenou zeleninu, promícháme a přilijeme vodu – zhruba do poloviny masa a zeleniny.
-
Dusíme, než je maso i zelenina měkké.
Podáváme s bramborovou kaší.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin. Vzhledem k tomu, že se jedná o dušené jídlo, podávala bych až od jednoho roku.
Pokud dítě maso nepokouše, může se spolu se zeleninou rozmixovat – viz. druhá fotka, mixovala jsem to 15ti měsíční dceři, když ji trápily zoubky a nechtěla nic kousat.
Neuvádím množství surovin – vařila jsem jídlo pro nás všechny a dceři jsem oddělala před finálním dosolením.
Velmi dobré jak pro děti, tak pro dospělé – jednoduché a lehké jídlo.
Bramborová kaše – je vhodné ji také upravit pro děti.