Krůtí s mrkví a brokolicí – pro nejmenší

80
- reklama -

Suroviny

ghee
pórek
krůtí maso
brokolice
mrkev
sůl
množství potravin dle chystaného množství

Postup přípravy receptu

  1. Pórek nakrájíme na půlkolečka, mrkev na kousky, brokolici rozebereme na jednotlivé malé růžičky, popřípadě ještě pokrájíme. Krůtí maso pokrájíme na kousky.

  2. V kastrolu rozpustíme ghee a orestujeme na něm pórek. Přidáme krůtí kousky, trochu je osolíme, promícháme a necháme zatáhnout. Přisypeme nakrájenou zeleninu, promícháme a přilijeme vodu – zhruba do poloviny masa a zeleniny.

  3. Dusíme, než je maso i zelenina měkké.
    Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin. Vzhledem k tomu, že se jedná o dušené jídlo, podávala bych až od jednoho roku.

Pokud dítě maso nepokouše, může se spolu se zeleninou rozmixovat – viz. druhá fotka, mixovala jsem to 15ti měsíční dceři, když ji trápily zoubky a nechtěla nic kousat.

Neuvádím množství surovin – vařila jsem jídlo pro nás všechny a dceři jsem oddělala před finálním dosolením.

Velmi dobré jak pro děti, tak pro dospělé – jednoduché a lehké jídlo.

Bramborová kaše – je vhodné ji také upravit pro děti.