
Suroviny
    
- plátky z krůtích prsou
- sůl
- pepř
- olej
- trvanlivý salám
- čerstvý mangold (listy)
- hladká mouka
- olej na smažení
- 1 cibule
- rozmarýn
- tymián
- čerstvé kari
- drůbeží vývar
- smetana na vaření (jen asi 0,5 dl)
- Na přílohu:
- dušená rýže
- lžíce oleje
- mangoldové řapíky
- sůl
Postup přípravy receptu
- 
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet (není to nutné, ale maso je potom křehčí). 
- 
Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je zatím stranou. Listy na cedníku prolijeme vroucí vodou. 
- 
Nyní připravíme maso: Plátky rozprostřeme na prkénko, opepříme, na každý položíme asi 3 kolečka chuťově výrazného salámu a 2 mangoldové listy. Zatočíme do roládky, spíchneme jehlami nebo párátkem a obalíme v hladké mouce. 
- 
Na pánvi rozpálíme olej, vložíme závitky a ze všech stran je opečeme. Přidáme nakrájenou cibuli, orestujeme, vsypeme posekané bylinky a zalijeme vývarem. 
- 
Necháme projít varem, přendáme do zapékací nádoby a nezakryté necháme při 180°C asi 20 minut dodělat v troubě. Když se šťáva trochu vysmahne, přidáme smetanu na vaření a ještě chvíli necháme probublat. 
- 
Jako přílohu podáváme mangoldovou rýži: Odložené řapíky nakrájíme nadrobno, osmahneme je asi 2 minuty na troše oleje a vmícháme do dušené rýže. 
Poznámka od kuchařky
Čerstvé „kari“ – smil italský: http://listnate-kere.atlasrostlin.cz/smil-italsky
 
            