
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 krůtí řízky
- 8 plátků Parmské šunky
- 50 g Parmazánu
- 50 ml oleje
- 250 ml bílého vína
- 100 ml kuřecího vývaru
- 250 g listového špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- bílý pepř
- sůl
- muškátový květ
- 1 červená paprika
- koriandr
Postup přípravy receptu
-
Krůtí řízky očistíme a naklepeme.
-
Řízky přepůlíme, osolíme a okořeníme čerstvě drceným pepřem. Parmezán nastrouháme.
-
Česnek oloupeme a prolisujeme.
-
Cibuli omyjeme a nasekáme na kostičky.
-
Špenát opláchneme.
-
Na krůtí řízek položíme plátek parmské šunky, posypeme hustě parmezánem a navrch položíme list špenátu.
-
Řízek svineme do závitku a upevníme párátkem, aby držel tvar rolády.
-
Celý postup opakujeme se všemi plátky masa.
-
Závitky rychle opečeme v rozpáleném oleji a vyndáme je z pánve. Do výpeku v pánvi vložíme cibuli a osmahneme.
-
Přilijeme kuřecí vývar a bílé víno a dochutíme muškátovým květem.
-
Do vzniklé šťávy vložíme opečené závitky a necháme 10 minut podusit.
-
Roládky servírujeme s dušenou rýží a zdobíme proužky červené papriky a koriandrem.
Kuchař: 700413