Krůtí roládka se žampiony, mrkví, celerem a sýrem

69
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 plátek krůtích prsou
2 baby karotky -nebo jedna delší
100 g celeru
100 g tvrdého sýra
3 ks menších žampionů
1 vajíčko
malá lžička másla
pepř
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme.

  2. Na malé lžičce másla podusíme na plátky nakrájené, osolené žampiony, které podlijeme malým množstvím vody.

  3. Když se voda téměř vyvaří, přidáme 1 celé vajíčko a necháme srazit.

  4. Tuto směs naložíme na krůtí plátek, přidáme baby karotku, špalíček celeru a špalíček sýra, plátek stočíme do roládky, sepneme párátkem, nebo jehličkami a ze všech stran opečeme na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo.

  5. Pak roládku vložíme do trouby a na vymazaném pekáčku, mírně podlité vodou pečeme dorůžova.

Poznámka od kuchařky

Jako přílohu jsem si dala Mrkvový perkelt od Antónie Mačingové.. Vím, že bych ho tady někde měla mít, ale nemůžu ho najít.:-))

Celé to jídlo je jinak můj hokus-pokus a bylo to skvělé.