
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 plátek krůtích prsou
- 2 baby karotky -nebo jedna delší
- 100 g celeru
- 100 g tvrdého sýra
- 3 ks menších žampionů
- 1 vajíčko
- malá lžička másla
- pepř
- sůl
- olivový olej
Postup přípravy receptu
-
Krůtí plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme.
-
Na malé lžičce másla podusíme na plátky nakrájené, osolené žampiony, které podlijeme malým množstvím vody.
-
Když se voda téměř vyvaří, přidáme 1 celé vajíčko a necháme srazit.
-
Tuto směs naložíme na krůtí plátek, přidáme baby karotku, špalíček celeru a špalíček sýra, plátek stočíme do roládky, sepneme párátkem, nebo jehličkami a ze všech stran opečeme na olivovém oleji, aby se maso zatáhlo.
-
Pak roládku vložíme do trouby a na vymazaném pekáčku, mírně podlité vodou pečeme dorůžova.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem si dala Mrkvový perkelt od Antónie Mačingové.. Vím, že bych ho tady někde měla mít, ale nemůžu ho najít.:-))
Celé to jídlo je jinak můj hokus-pokus a bylo to skvělé.
Kuchařka: JanaDorazinova