Krůtí roláda se špenátem a batátové pyré

62
- reklama -

Suroviny
6 porcí

Roláda:
1 kg krůtích prsou
1 lžička soli
3 lžíce dijonské hořčice
100 g anglické slaniny
Náplň:
6 vajíček
1 špetka soli
1 lžička másla
2 jarní cibulky
2 hrsti špenátu
Pyré:
3 ks batátů
1 lžíce másla
150 ml mléka
1 lžička soli

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa rozřízneme na plát vcelku, opatrně naklepeme, potřeme hořčicí a oslolíme.

    Na másle osmažíme nakrájené cibulky, vlijeme rozšlehaná vajíčka a umícháme řídkou smaženici, osolíme.

  2. Smaženicí potřeme plát masa, poklademe listy špenátu a zarolujeme.

    Roládu obalíme plátky anglické slaniny a pevně omotáme provázkem.

    Vložte do pekáče, podlijte trochou vody a pečte 60 minut při teplotě 180 °C. Během pečení roládu otáčejte a podlévejte výpekem.

  3. Batáty oloupejte, nakrájejte na kostky a uvařte v páře doměkka. Rozmačkejte nebo tyčovým mixérem rozmixujte. Vmíchejte mléko, máslo a nakonec osolte.

    Z upečené rolády odstraníme provázek, nakrájíme na plátky a podáváme s batátovým pyré.

    Skvělá volba na jarní tabuli 🙂

Poznámka od kuchařky

Uvařili, nafotili a snědli Luci s Davidem, inspirace časopisem Albert, děkuji :))