Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg krůtí prsa
- 300 g mraženého hrášku
- 3 celá vejce
- 8 lístků bazalky
- sůl
- pepř
- mrkev
- cibule
- petržel
- instantní jíška
- máslo
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso (prsa) nařízneme na několika místech tak, aby nám vznikl, celistvý plát masa stejné síly.
-
Na pánvičce si poté uděláme z vajec smaženici, kterou smícháme s nasekanými lístky bazalky a zmrzlým hráškem (lépe se nám s ním bude při balení rolády pracovat – nebude rozmačkaný).
-
Povrch posolíme a poklademe směsí míchaných vajec, hrášku, nasekané bazalky a ihned pevně maso s náplní smotáme, aby náplň nevytekla.
-
Maso na povrchu okořeníme solí a pepřem a necháme tak vyniknout jeho vlastní chuť.
-
Vzniklou roládu převážeme režnou nití a zprudka opečeme ze všech stran, aby se maso tzv. zatáhlo.
-
Do římského hrnce dáme 1 celou mrkev, půl kořene petržele, celou neloupanou cibuli, vložíme orestovanou krůtí roládu a podlijeme 4 dcl vody.
-
Dáme péct přikryté do trouby na 45 minut a posledních 15 minut pečeme odkryté pro barvu.
-
Po upečení výpek scedíme a do čistého výpeku přidáme zbytek hrášku, který se nevešel do náplně rolády, případně zahustíme instantní jíškou a pro zjemnění a lesk vložíme oříšek másla. Příloha jasmínová rýže