Krůtí roláda plněná játry a kuskusem

51
- reklama -

Suroviny

krůtí prsa,
miska krůtích jater,
miska kuskusu,
10 dkg anglické slaniny,
sůl,
hořčice,
chilli papričky,
2 lžíce oleje,
voda na podlévání,

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nařízneme na pláty a rozklepeme na co největší plochu. Pláty osolíme, potřeme hořčicí a poklademe anglickou.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme si směs na plnění. Na oleji osmažíme nakrájená játra a přidáme spařený kuskus. Vše osolíme a přidáme chilli papričky – každý dle vlastní chuti.

  3. Směs dáme na anglickou a pěkně masíčko zabalíme do rolády – můžeme si pomoct nití, nebo maso jen sešpejlíme.

  4. Rolády prudce opečeme z obou stran a poté dáme i s výpekem do pekáčku, podléváme vodou a dopečeme v troubě do zlatova.

  5. Nezapomeňte před podáváním odmotat nit, případně vytáhnout špejle. Podáváme s tím, co máme rádi.

Poznámka od kuchařky

Kuskus nasypeme na sítko, přelijeme horkou vodou, necháme chvilku – 5 minut stát a pročechráme 2x vidličkou – poté přidáme k játrům, kde se ještě osmaží.

Pokud je směs pálivější, lépe v roládě vynikne, takže se toho nemusíte bát.