![Krůtí roláda_5ffbc854917fc.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kruti-rolada_5ffbc854804db.jpeg)
Suroviny
4-5 porcí
- 1 balení chlazeného krůtího masa
- 3 polévkové lžíce rybízové marmelády
- sůl
- pepř
- plátkový sýr
- 2 cibule
- 10-20 dkg selského salámu (na kostičky nakrájeného)
- 1 sklenka Kunovjanky bez nálevu
- velká hrst nakrájené zelené cibulové natě
- nasekaný libeček
- 1 kostka zeleninového bujonu
- sádlo
- 1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Omyté, osušené na plát rozříznuté maso naklepeme přes potravinovou folii nebo sáček od středu do stran. Osolíme, mírně opepříme a natřeme rybízovou marmeládou.
-
Na osmaženém salámu s cibulkou uděláme klasická míchaná vajíčka, do kterých vmícháme Kunovjanku, hrst cibulové natě a libeček.
-
Na marmeládou potřený plát rozložíme plátkový nebo nastrouhaný sýr, pomažeme vychladlou vaječnou směsí, zabalíme a zajistíme silnější nití.
-
V papiňáku osmažíme na rozpáleném tuku nadrobno pokrájenou cibuli, vložíme roládu a prudce ji opečeme ze všech stran.
-
Přidáme asi 5 dl vody, kostku bujonu, hrnec uzavřeme a pod tlakem dusíme 30 minut.
-
Hrnec odstavíme, necháme dojít, otevřeme, roládu vyjmeme, nitě odstraníme a maso uchováme v teple.
-
Ve 3 dl studené vody rozmícháme mouku a za stálého míchání vlijeme do vařící šťávy. Podle chuti dochutíme a necháme ještě 10 minut provařit.
-
Roládu nakrájíme na plátky, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.
Podáváme s rýží nebo houskovým knedlíkem.
Hodí se různé zeleninové saláty.
Poznámka od kuchařky
Postup nemám vyfocený, děti přišly s foťákem k jídlu, až bylo navařeno.
Rolády se většinou natírají hořčicí, já neměla, ale zbyla mi rybízová marmeláda, kterou jsem zrovna dělala a tak jsem zkusila. Manžel nevěřícně přihlížel, ale chuť byla pikantní a všem chutnalo 🙂