
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 40-50 g krůtího masa, nejlépa prsa
- 1 KL olivového oleje
- 1 velká mrkev
- hrst hrášku (čerstvého nebo mraženého)
- špetka solčanky
- 1 PL rýže
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, mrkev okrájíme a nakrájíme na kousky.
-
V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a maso na něm na mírném plameni orestujeme, stále mícháme. Přilijeme trochu vody a dusíme doměkka.
-
Přidáme mrkev, hrášek, rýži a špetku solčanky a podusíme, než je mrkev měkká a rýže hotová (hrášek bude hned). Podle potřeby podléváme trochou vody.
Poznámka od kuchařky
Vhodnost dle zavedených surovin.
Solčanku dáváme opatrně, pokud na ni dítě ještě není zvyklé, stačí k dochucení sůl.
Kuchařka: Johanka128









