Krůtí rizoto s mrkví a hráškem – pro nejmenší

100
- reklama -

Suroviny
1 porce

40-50 g krůtího masa, nejlépa prsa
1 KL olivového oleje
1 velká mrkev
hrst hrášku (čerstvého nebo mraženého)
špetka solčanky
1 PL rýže

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na malé kousky, mrkev okrájíme a nakrájíme na kousky.

  2. V kastrůlku rozehřejeme olivový olej a maso na něm na mírném plameni orestujeme, stále mícháme. Přilijeme trochu vody a dusíme doměkka.

  3. Přidáme mrkev, hrášek, rýži a špetku solčanky a podusíme, než je mrkev měkká a rýže hotová (hrášek bude hned). Podle potřeby podléváme trochou vody.

Poznámka od kuchařky

Vhodnost dle zavedených surovin.

Solčanku dáváme opatrně, pokud na ni dítě ještě není zvyklé, stačí k dochucení sůl.