- reklama -
Suroviny
- 4 plátky krůtích prsou
- sůl
- bílý mletý pepř
- hladká mouka
- olej na smažení
- petrželka
- Na těstíčko:
- 4 stroužky česneku
- 100 ml mléka
- sůl
- 2 vejce
- 80 g polohrubé mouky
Postup přípravy receptu
-
Plátky krůtího masa lehce naklepme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce.
-
Z mléka, soli, rozšlehaných vajec a mouky připravíme těstíčko, do kterého rozmačkáme prolisovaný česnek. V připraveném těstíčku řízky namočíme.
-
V rozehřátém oleji řízky zvolna smažíme po obou stranách.
Poznámka od kuchařky
Řízky ozdobíme nasekanou petrželkou. Podáváme s bramborem či kaší nebo šťouchanými bramborami.
Kuchařka: MiskaM