Suroviny
3 porce
- 400 gramů vykostěného krůtího masa (prodává se např. krůtí rolka)
- sůl
- celý pepř
- kari
- olej
- máslo
- mouka
- strouhanka
- vejce
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme.
-
V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou klasickou směsí co se u nás prodává, ne pastou), čerstvě nadrceným pepřem a osolíme. Pokud možno odložíme trochu přiklopené uležet (čím déle poleží, tím více projdou chuti kari).
-
Rozkvedláme si vejce s podobným množstvím plnotučného mléka a troškou soli a pepře (jestli jsme maso hodně osolili, tak nyní není už nutno).
-
Krůtí řízky pak obalujeme v klasickém trojobalu, nejdříve hladká mouka, pak vejce a na konec strouhanka.
-
Na pánev dáme rozpustit plátek másla s olejem a řízky na něm pak do zlatova z obou stran osmažíme.
Poznámka od kuchařky
Asi nejlepší přílohou je klasika všech klasik neboli bramborová kaše viz. např. zde https://www.kucharka-recepty.com/bramborova-kase-7… – politá trochou čistého rozpuštěného a nepřepáleného másla. Ale dá se je zobat jen tak, nebo nasmažit si na cestu s pečivem. Krůtí je velmi jemňoučké a kari dá příjemnou, netradiční chuť.