Krůtí řízky na kari

43
- reklama -

Suroviny
3 porce

400 gramů vykostěného krůtího masa (prodává se např. krůtí rolka)
sůl
celý pepř
kari
olej
máslo
mouka
strouhanka
vejce
mléko

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso zbavíme případných zbytků kůže, nakrájíme na centimetrové plátky, které potom aspoň na polovic rozklepeme.


    Zobrazit celý recept

  2. V míse je pokapeme troškou oleje, posypeme kari (tou klasickou směsí co se u nás prodává, ne pastou), čerstvě nadrceným pepřem a osolíme. Pokud možno odložíme trochu přiklopené uležet (čím déle poleží, tím více projdou chuti kari).

  3. Rozkvedláme si vejce s podobným množstvím plnotučného mléka a troškou soli a pepře (jestli jsme maso hodně osolili, tak nyní není už nutno).

  4. Krůtí řízky pak obalujeme v klasickém trojobalu, nejdříve hladká mouka, pak vejce a na konec strouhanka.

  5. Na pánev dáme rozpustit plátek másla s olejem a řízky na něm pak do zlatova z obou stran osmažíme.

Poznámka od kuchařky

Asi nejlepší přílohou je klasika všech klasik neboli bramborová kaše viz. např. zde https://www.kucharka-recepty.com/bramborova-kase-7… – politá trochou čistého rozpuštěného a nepřepáleného másla. Ale dá se je zobat jen tak, nebo nasmažit si na cestu s pečivem. Krůtí je velmi jemňoučké a kari dá příjemnou, netradiční chuť.