
- reklama -
Suroviny
- 4 menší krůti řízky z prsou
- 6 lístků bazalky
- 50 g parmazánu strouhaného na jemno
- hrnek strouhanky
- lžička grilovacího koření
- sůl
- pepř
- lžička hořčice
- vejce
- trochu mléka
- hladká mouka
- olej nebo sádlo na smažení
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme a nasolíme. Vejce rozšleháme s mlékem, pepřem a hořčicí. Strouhanku smícháme s nakrájenou bazalkou sýrem a kořením.
-
Maso obalíme v mouce, ve vejcích a ochucené strouhance.
-
Smažíme na oleji nebo sádle do zlaté barvy. Necháme chvíli odpočinout a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Jsou krásně křupavé a voní po bylinkách. Podáváme s kaší.
Kuchařka: mika59