
- reklama -
Suroviny
- 400 g krůtích medailonků
- 1 vejce
- 1 cibule
- 200 ml mléka
- 1 lžička koření na kuře
- 1 lžička hořčice
- 1 lžíce strouhanky
- hladká mouka
- pepř
- sůl
- pepř
- bylinky, chilli – nemusí být
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené maso zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Cibuli nastrouháme na jemno. Smícháme ji s mlékem, vejcem, kořením, hořčicí a strouhankou.
-
Nakonec vsypeme mouku a umícháme polotekuté těstíčko. Dochutíme bylinkami nebo chilli podle chuti.
-
Řízečky obalíme v mouce, přebytečnou oklepeme a namáčíme do těstíčka. Ihned vkládáme do rozehřátého oleje a pozvolna smažíme z obou stran.
Kuchařka: mika59