Krůtí řízečky se zeleninou a zakysankou

56
- reklama -

Suroviny

1/2 krůtího stehna
1 červená paprika čerstvá
6 lístků bazalky nebo lžička sušené
3 lžíce hrášku z konzervy
3 lžíce zakysané smetany
hladká mouka
10 cm pórku
olivový olej
petrželka
Vegeta
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso si nakrájíme na malé pláty a naklepeme je, z jedné strany solíme, z druhé strany posypeme Vegetou, potom trochu obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji.

  2. Maso vyndáme a na výpek hodíme papriku na proužky, za chvíli pórek na kolečka a nakonec hrášek, promícháme, osmažíme, přilijeme trochu vody a vrátíme maso zpátky a dusíme, ale ne dlouho.

  3. Nakonec přidáme kysanou smetanu (hustou), promícháme ve šťávě, je-li třeba osolíme (mě Vegeta stačila, tak jsem sůl nepoužila vůbec) už nevaříme, jen prohřejeme. Vodou ředíme tak, abychom měli dobrý sosík, nikoliv omáčku.

Poznámka od kuchařky

Vlastní dnešní improvizace, která nám moc chutnala a tak se s Vámi o ní dělím- přece si to nenechám pro sebe!

Je to vcelku docela rychlé jídlo.