Krůtí ragú s nudlemi

76
- reklama -

Suroviny

500 g krůtích prsou
1 cibule
2 stroužky česneku
1 mrkev
sůl
pepř
asi 3 snítky čerstvého tymiánu
100 ml suchého červeného vína
150 ml kuřecího nebo hovězího vývaru
250 ml passaty (rajčatového pyré)
1 lžička kokosového nebo třtinového cukru
olej
250 g dlouhých nudlí (tagliatelle)
parmazán k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na větší nudličky, cibuli a česnek nadrobno a mrkev na kolečka.
    V hrnci rozehřejeme olej, maso prudce osmahneme, vyjmeme a odložíme stranou.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hrnce přidáme lžíci oleje, vhodíme cibuli, po chvilce i nasekaný česnek a kolečka mrkve.
    Až cibule zesklovatí, vrátíme do hrnce maso a vše podlijeme vínem, osolíme, opepříme a vložíme i snítky tymiánu.
    Když se víno lehce odpaří, přilijeme passatu a přidáme lžičku cukru, podlijeme vývarem a pod pokličkou na mírném ohni dusíme, až maso změkne. Občas promícháme a je-li třeba lehounce podlijeme vodou nebo vývarem.

  3. Na konci dušení by v hrnci měla být hustější omáčka, kterou není třeba již ničím dohušťovat.
    Nudle uvaříme podle návodu na obalu a uvařené scezené promícháme s ragú.
    Porce na talířích sypeme nastrouhaným parmazánem.