
- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtí stehno
- 2 mrkve
- 2 větší řapíky celeru
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- 1 sklenka drcených rajčat ( já jsem použila domácí pečená rajčata)
- 300 ml červeného vína
- olej
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na menší kostky.
-
Cibuli, mrkev, celer a slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
V hrnci na oleji orestujeme nejprve cibuli, pak slaninu a poté česnek. -
Přisypeme zeleninu a ještě restujeme, až pustí chuť a šťávu.
-
Poté přidáme maso, osolíme, opepříme a za občasného promíchání 5 minut opékáme.
-
Přilijeme víno a necháme z poloviny odpařit, vlijeme rajčata, přiklopíme a dusíme 30 minut. Pak přilijeme podle potřeby vodu.
-
Dusíme do změknutí masa.
-
Dochutíme. Omáčka by měla být hustá bez jakéhokoliv zahušťování.
-
Podáváme s těstovinami.
Poznámka od kuchařky
Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/
Kuchařka: 1974andrea