Krůtí prsa v olivách

76
- reklama -

Suroviny
4 porce

500 g krůtích prsou
100 g zelených oliv
100 g černých oliv
100 g plátkové anglické slaniny
2 stroužky česneku
1 kostka cukru
2 lžíce hladké mouky
gyros koření – nebo jakákoli oblíbená kořenící směs
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořenící směsí, kterou do masa vtlačíme pomocí prstů.

  2. Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Vložíme plátky masa, opečeme z obou stran dohněda a poté podlijeme malým množstvím vody. Přidáme polovinu množství zelených a polovinu množství černých oliv, překrojených na polovinu, nastrouhaný česnek, kostku cukru a při stálé kontrole a za mírného podlévání dusíme doměkka.

  3. Když je maso téměř měkké, zalijeme záklechtkou, vyrobenou rozšleháním dvou lžic hladké mouky ve studené vodě. Povaříme ještě nejméně půl hodiny a na závěr přidáme zbylé olivy.
    Podáváme s rýží, těstovinami, kuskusem či bulgurem.