
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g krůtích prsou
- 100 g zelených oliv
- 100 g černých oliv
- 100 g plátkové anglické slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 kostka cukru
- 2 lžíce hladké mouky
- gyros koření – nebo jakákoli oblíbená kořenící směs
- olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořenící směsí, kterou do masa vtlačíme pomocí prstů.
-
Slaninu nakrájíme na nudličky a zprudka orestujeme na oleji. Vložíme plátky masa, opečeme z obou stran dohněda a poté podlijeme malým množstvím vody. Přidáme polovinu množství zelených a polovinu množství černých oliv, překrojených na polovinu, nastrouhaný česnek, kostku cukru a při stálé kontrole a za mírného podlévání dusíme doměkka.
-
Když je maso téměř měkké, zalijeme záklechtkou, vyrobenou rozšleháním dvou lžic hladké mouky ve studené vodě. Povaříme ještě nejméně půl hodiny a na závěr přidáme zbylé olivy.
Podáváme s rýží, těstovinami, kuskusem či bulgurem.
Kuchařka: Eliza