- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtího stehna (vykostěného)
- 2 cibule (nakrájené nadrobno))
- 1 mrkev (nastrouhaná na hrubší nudličky
- 1/4 menšího celeru (nastrouhaného na hrubší nudličky)
- 1/2 žluté papriky (nakrájené na proužky)
- 1/2 červené papriky (nakrájené na proužky)
- 2 hrsti hrášku (čerstvě otrhaného)
- 1 hrst cibulové natě (nakrájené na proužky)
- 2 PL olivového oleje
- 2 KL koření tajemná Bombay
- sůl podle chuti
- podle potřeby drůbeží vývar
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kostky.
-
Na oleji orestujeme cibuli, přidáme maso a necháme zatahnout.
-
Okořeníme, osolíme a dusíme skoro do měkka, podle potřeby podléváme vývarem.
-
Přidáme mrkev, celer, necháme chvilku dusit.
-
Nakonec přidáme hrášek, papriky a cibulovou nať necháme provařit, podle potřeby dosolíme a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Vařeno, foceno a konzumováno na zahrádce.
Kuchařka: suslajda