
- reklama -
Suroviny
- Krůtí prsa
- sůl
- pepř podle chuti
- olej
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 kostka zeleninového bujónu
- špetka bílého pepře
- svazek čerstvé petržele
- 1 kelímek smetany
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji dozlatova. Maso dáme do misky a udržujeme v teple.
-
Na vysmahnutém oleji orestujeme pokrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Přilijeme 200 ml vody a přivedeme k varu. Ochutíme kostkou bujónu a bílým pepřem.
-
Poté vložíme posekanou petrželku, rozmixujeme ponorným mixérem a přilijeme smetanu.
Poznámka od kuchařky
Zdroj- Pošli recept.
Příloha je prý nejlepší rýže, já jsem to měla s knedlíkem.
Kuchařka: JanaDorazinova









