Krůtí plátky s petrželovou omáčkou

72
- reklama -

Suroviny

Krůtí prsa
sůl
pepř podle chuti
olej
1 cibule
1 lžíce hladké mouky
1 kostka zeleninového bujónu
špetka bílého pepře
svazek čerstvé petržele
1 kelímek smetany

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na oleji dozlatova. Maso dáme do misky a udržujeme v teple.

  2. Na vysmahnutém oleji orestujeme pokrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou a uděláme jíšku. Přilijeme 200 ml vody a přivedeme k varu. Ochutíme kostkou bujónu a bílým pepřem.

  3. Poté vložíme posekanou petrželku, rozmixujeme ponorným mixérem a přilijeme smetanu.

Poznámka od kuchařky

Zdroj- Pošli recept.

Příloha je prý nejlepší rýže, já jsem to měla s knedlíkem.