Krůtí plátky s hříbky

89
- reklama -

Suroviny
2 velké porce

500 g krůtích prs
1 lžíce oleje
koření citronový pepř
mletá citrónová tráva
dále budeme potřebovat:
sůl
2 lžíce oleje
50 ml drůbežího vývaru (může být i z kostky)
4 lžíce nakládaných hříbků bez nálevu (můžeme vynechat)
1 tenký plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. Z masa nařežeme silnější plátky, přes folii mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Po obou stranách zlehka posypeme citronovým pepřem a jen z jedné strany malinko poprášíme citrónovou trávou. Vetřeme olej a dáme na hodinu odležet do lednice.

  2. Plátky masa osolíme a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme cca 6minut z každé strany.

  3. Poté podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté hříbky a plátek másla. Silným varem necháme skoro všechnu tekutinu vydusit a můžeme podávat. Jako příloha se hodí opečené brambory, nebo hranolky.

Poznámka od kuchařky

Hříbky mám zavařené doma. Do pár skleniček si vždy dám celé malé hříbky, aby se na talíři i oko potěšilo:-)

http://www.toprecepty.cz/recept/36467-houby-ve-sla…