
- reklama -
Suroviny
2 velké porce
- 500 g krůtích prs
- 1 lžíce oleje
- koření citronový pepř
- mletá citrónová tráva
- dále budeme potřebovat:
- sůl
- 2 lžíce oleje
- 50 ml drůbežího vývaru (může být i z kostky)
- 4 lžíce nakládaných hříbků bez nálevu (můžeme vynechat)
- 1 tenký plátek másla
Postup přípravy receptu
-
Z masa nařežeme silnější plátky, přes folii mírně naklepeme a na okrajích nařízneme. Po obou stranách zlehka posypeme citronovým pepřem a jen z jedné strany malinko poprášíme citrónovou trávou. Vetřeme olej a dáme na hodinu odležet do lednice.
-
Plátky masa osolíme a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme cca 6minut z každé strany.
-
Poté podlijeme vývarem, přidáme propláchnuté hříbky a plátek másla. Silným varem necháme skoro všechnu tekutinu vydusit a můžeme podávat. Jako příloha se hodí opečené brambory, nebo hranolky.
Poznámka od kuchařky
Hříbky mám zavařené doma. Do pár skleniček si vždy dám celé malé hříbky, aby se na talíři i oko potěšilo:-)
Kuchařka: Anna Kocikova









