- reklama -
Suroviny
- Krůtí řízky (nebo kuřecí) dle počtu strávníků
- 1 cibule
- olej
- sůl
- karí
- 2 jablka
- 2,5 dl smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa mírně naklepeme, osolíme a posypeme karí kořením. Na trošce oleje opečeme z obou stran do změknutí.
-
Na větší pánvi na trošce oleje orestujeme nakrájenou cibuli do zlatova, přidáme nastrouhané jablka, trochu kari, mírně podlijeme vodou a chvíli dusíme – aby se nám jablka trochu rozvařila.
-
Ve smetaně zamícháme mouku, zalijeme a chvilku povaříme. Přidáme plátky masa a necháme ještě chvíli povařit maso s omáčkou.
-
Jako příloha se hodí rýže.
Poznámka od kuchařky
zdroj Lenka /mamincinyrecepty.cz/
Kuchař: kedlubna