Suroviny
3 porce
- 0,75 kg krůtích prsou
- marináda Knorr Mexicana
- 2 velké cibule
- olej
- voda
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso-prsa nakrájíme na tenké plátky a rozporcujeme na menší porce (obdélníčky).
-
V trošce oleje si rozmícháme 2 kávové lžičky koření Maxicana (na uvedené množství stačí a již nesolíme, jelikož směs koření obsahuje dostatek soli). Dáme odležet do chladu na cca 15 minut.
-
Během této doby si jako doplněk nakrájíme na proužky dvě velké cibule, které opékáme na teflonové pánvi, ale ne do křupava, ale spíše dusíme v trošce vody a lehce poprášíme také kořením Mexicana a když je cibule hotová – sklovatá a měkká, tak ji odstavíme a dáme i s trochou vzniklé šťávy bokem.
-
Krůtí plátky po naložení velmi zprudka opečeme na teflonové pánvi a jakmile získají zlatavou barvu oku lahodící podáváme.
-
Na talíř do středu rozhrneme porci rýže, do středu dáme 2 lžíce ochucené a podušené cibule s trochou šťávy a obložíme plátky masa. Dobrou chuť.
Poznámka od kuchařky
Velmi dobře pikantní- nevím zda je k dostání tato marináda i u nás proto přikládám foto.