
- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtího stehna bez kůže vykostěného
- 1 větší cibuli (nakrájenou na plátky)
- 3 stroužky česneku (nakrájeného na plátky)
- 7 malých rajčat
- 3 sušená rajčata naložená v oleji
- 2 lžíce oleje ze sušených rajčat
- 100 g anglické slaniny nakrájené na plátky
- 1 chilli papričku nakrájenou nadrobno
- cca 2 větvičky čerstvého rozmarýnu
- cca 2 větvičky čerstvého tymiánu
- koření Souvlaki dle chuti
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Omyté maso nakrájíme na plátky, osolíme, okořeníme a dáme asi na hodinu odpočinout do lednice.
-
Na rozehřátou pánev opékat plátky slaniny, k opečené slanině přidáme olej. Dále přidáme plátky česneku, chilli papričku a čerstvé bylinky. Opékáme asi 5 minut.
-
Zvýšíme teplotu, přidáme okořeněné plátky masa a z obou stran zprudka opečeme.
-
Do pánve vhodíme rozpůlená rajčata, cibuli a necháme dusit pod pokličkou.
-
Když je maso měkké, přihodíme nakrájená sušená rajčata, necháme prohřát a podáváme s různě upravenými bramborami.
Kuchařka: suslajda









