Krůtí plátek na meruňkách

43
- reklama -

Suroviny
1 porce

1 plátek krůtí prso -(může být i kuřecí)
4-5 půlek kompotovaných meruněk
1/2 menší cibule
olivový olej
sůl
pepř
mleté chilli papričky

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí plátek mírně naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme rozemletými čili papričkami.


    Zobrazit celý recept

  2. Půl menší cibule si mírně orestujeme na olivovém oleji a krůtí plátek na něm z obou stran orestujeme.

  3. Stáhneme z ohně a na takto opečené maso naložíme půlky meruněk, zalijeme částí meruňkové šťávy a dáme do trouby na 220 stupňů asi na 15 minut na horký vzduch-popřípadě gril. Během pečení aspoň jednou obrátíme a polejeme výpekem.

  4. Hotové maso vyndáme z trouby a udržujeme v teple.

  5. Meruňky rozmixujeme ponorným mixérem. Pokud se nám zdá měruňková šťáva příliž hustá, přidáme ještě trochu šťávy z kompotu.
    Podáváme s opečenými bramborami, popřípadě s hranolkami z celeru.

Poznámka od kuchařky

Potkala jsem ráno v obchodě známou a každá z nás řešila nějaký oběd. Poradila mi tento recept a já jsem jí za to velice vděčná. Bezvadná kombinace, nikdy bych nevěřila, že to může být tak dobré. Já jsem si k tomu udělala celerové hranolky..

Rovnou přidávám podobný recept, ale určitě není stejný…