
- reklama -
Suroviny
3 porce
- 350 g krůtího masa ze stehna bez kůže
- 1 cibule
- 1 lžíce hladké mouky
- vývar
- 1 lžička sladké papriky
- kmín
- 2 jarní cibulky
- sůl
- zelenina na obložení talíře
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na malé kousky, cibuli na jemno, podlijeme malým množstvím vývaru, osolíme a okořeníme. Dusíme a v případě potřeby postupně přidáváme vývar.
-
Když je maso téměř měkké, zahustíme moukou, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku i s natí.
-
Vaříme ještě alespoň 10 minut, aby se propojily chutě a vyvařila se přebytečná tekutina. Perkelt by měl být hustší, s menším množstvím omáčky, než klasický guláš.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží a čerstvou zeleninou. Vhodné je rajče, jarní cibulka, rukola, naklíčené mungo fazole apod. V každém případě zeleninu nepodceňte, dodá jídlu svěžest a lehkost.
Kuchařka: Kocmax