
Suroviny
4-6 porcí
- 1 kg krůtí prsa
- 4 polévkové lžíce HRAŠKY
- koření na žebírka na medu
- konzerva sterilovaného hrachu
- olej
- smetana
- sůl
- bazalka
- solamyl
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na nugety, osolíme a v půl deci oleje rozmícháme přiměřené množství koření (dle chuti) a vetřeme do nakrájeného krůtího masa. Dáme odležet do lednice na cca 1 hodinu.
-
Dále si připravíme těstíčko s „HRAŠKY“ dle návodu na obalu (4 polévkové lžíce smícháme s vodou do konzistence majonézy) a necháme odležet.
-
Čas využijeme k přípravě přílohy – smetanového hrášku a to tak, že nakrájíme na jemno cibulku, orestujeme do sklovata v kastrolku a přidáme kostku zeleninového bujónu, vsypeme i s lákem konzervu hrášku a podlijeme cca 2 dcl smetany. Lehce provaříme a dle potřeby dohustíme lžičkou solamylu rozmíchaného ve vodě. Přidáme ssušenou bazalku, aby bylo zabráněno následkům požití luštěnin ( větrům).
-
Následuje příprava uleželého masa a to tak, že v pánvi WOK rozpálíme olej a do něj vkládáme v těstíčku z „ HRAŠKY “ obalené krůtí nugety a smažíme do zlata. Podáváme s vařeným bramborem.
Poznámka od kuchařky
Hraška – pomocník při zdravém vaření
Hraška je na trhu již několik let a vyrábí ji firma Ceria. Jedná se o směs zdravých surovin – dominuje hrách a směs obilovin z kukuřice, rýže a jáhel. Využití Hrašky je velmi široké a i proto výrobce prodává několik druhů Hrašky. Základní Hraška jemná nemá extrémně výraznou chuť a dá se použít například k zahuštění polévek a omáček, ale i jako základ pomazánek. Druhý typ je Hraška pikantní – jak název napovídá, je v ní navíc směs pikantního koření, který dodává jídlům s použitím Hrašky na chuti. Posledním typem a z nabídky Hrašky je Hraška vanilka. Její lehce nasládlá chuť s příchutí vanilky dovoluje za pomoci Hrašky například velmi snadnou výrobu palačinek a to bez použití vajec. Velmi vhodná je Hraška také na obalování surovin před smažením – smažený květák, zeleninu nebo cokoliv dalšího snadno obalíte v těstíčku z Hrašky. Použijete-li pikantní typ, dodáte obalované surovině specifickou chuť.