
- reklama -
Suroviny
- 500 g mletého krůtího masa
- 100 g uzeného sýra
- 1 vejce
- 2 lžíce nastrouhaného tmavého chleba (nebo klasické strouhanky)
- hrst posekaných čerstvých bylinek (petrželka, citronový tymián, lístek šalvěje, rozmarýn…)
- sůl
- citronový pepř
- Na obalení:
- hladká mouka
- vejce
- strouhanka
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Krůtí mleté maso smícháme s jemně nastrouhaným sýrem, vejcem, najemno posekanými bylinkami a strouhaným chlebem, osolíme a přidáme citronový pepř. Řádně promícháme a vzniklou masu rozetřeme na namočený plochý tác nebo prkénko do vrstvy asi na prst vysoké. Můžeme použít i potravinářskou folii, což mě napadlo pozdě. Tác vložíme do mrazáku a necháme asi půl hodiny ztuhnout.
-
Mezitím si připravíme ingredience na klasický trojobal. Maso vyndáme z mrazničky a ihned z něj vykrajujeme nugetky. K tomu účelu skvěle poslouží různá vykrajovátka na sušenky nebo cukroví, já jsem tentokrát použila tvar kytičky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.
Kuchařka: Danca