Krůtí nugetky s bylinkami

178
- reklama -

Suroviny

500 g mletého krůtího masa
100 g uzeného sýra
1 vejce
2 lžíce nastrouhaného tmavého chleba (nebo klasické strouhanky)
hrst posekaných čerstvých bylinek (petrželka, citronový tymián, lístek šalvěje, rozmarýn…)
sůl
citronový pepř
Na obalení:
hladká mouka
vejce
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí mleté maso smícháme s jemně nastrouhaným sýrem, vejcem, najemno posekanými bylinkami a strouhaným chlebem, osolíme a přidáme citronový pepř. Řádně promícháme a vzniklou masu rozetřeme na namočený plochý tác nebo prkénko do vrstvy asi na prst vysoké. Můžeme použít i potravinářskou folii, což mě napadlo pozdě. Tác vložíme do mrazáku a necháme asi půl hodiny ztuhnout.

  2. Mezitím si připravíme ingredience na klasický trojobal. Maso vyndáme z mrazničky a ihned z něj vykrajujeme nugetky. K tomu účelu skvěle poslouží různá vykrajovátka na sušenky nebo cukroví, já jsem tentokrát použila tvar kytičky. Obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance a smažíme ve vyšší vrstvě oleje dozlatova.