
- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtího ořezu
- 300 g žampionů
- 1 cibule
- olej
- 2-3 lžičky hladké mouky
- smetana
- sůl
- mletý pepř
- čerstvý tymián (možno vynechat nebo nahradit jinou bylinkou)
Postup přípravy receptu
-
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli a na ní osmažíme pokrácený ořez, který osolíme a opepříme.
-
Maso v tuku lehce zaprášíme moukou, osmažíme, zalijeme trochou vody nebo vývaru a smetanou a provaříme.
(Vývar z kostí nebo zeleniny mám uvařený předem, zamražený.) -
Během varu přidáme žampiony, pokrájené na čtvrtiny, podle chuti šťávu dosolíme a dovaříme. Ke konci přidáme bylinku a už jen prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Žampiony je možné před přidáním lehce osmahnout na másle. Krájím je na větší kousky schválně, máme rádi, když si do žampionu můžeme „kousnout“ :))
Kuchařka: cathleen