
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 250 g krůtích prsou
- 50 g uzené krkovičky (plátkové)
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 1/2 – 1 lžička Koření na kuře
- 100 ml vody
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžička sójové omáčky
- 1 lžička worcestrové omáčky
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso a uzenou krkovičku nakrájíme na nudličky. Ve vodě rozmícháme škrob, sójovou a worcestrovou omáčku.
-
V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme masové nudličky. Jakmile začnou červenat, přidáme nakrájenou uzenou krkovičku a ještě chvíli opékáme. Směs na pánvi posypeme kořením, zamícháme a zalijeme připravenou zálivkou. Šťávu krátce provaříme do požadované hustoty a odstavíme.
-
Podáváme s hranolky, nebo americkými brambory, tatarskou omáčkou a zeleninovou oblohou.
Poznámka od kuchařky
Uzenou krkovičku kupuji ve Šparu místo šunky.
Kuchařka: JanaB1