- reklama -
Suroviny
- 500 g krůtích prsou
- 1 šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 velké rajče
- 2 lžíce bílého suchého vína
- 1 šálek drůbežího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 hrsti bazalkových lístků
- sůl
- pepř
- olej
Postup přípravy receptu
-
Prsa nakrájíme na nudličky.
V hluboké pánvi rozehřejeme olej a nudličky masa ze všech stran prudce osmahneme, pak do pánve přimícháme nasekanou šalotku a stroužky česneku, malou chvilku ještě společně restujeme, pak zastříkneme vínem, počkáme, až se víno vyvaří a podlijeme vývarem.
Osolíme, opepříme a přimícháme rajče nakrájené na malé kostičky. -
Podusíme, až je maso měkké a vývar skoro vyvařený.
Do pánve přilijeme smetanu a necháme ji trochu zredukovat na omáčku.
Pak pánev vypneme a do omáčky zamícháme nahrubo nasekanou bazalku.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo opečeným bramborem.
Kuchařka: Angel 666