- reklama -
Suroviny
4 porce
- 400 g krůtích prsních řízků
- 3 cibule
- 2 vejce uvařená natvrdo
- 2-3 kyselé okurky
- 200 ml smetany ke šlehání
- 40 g másla
- 50 g hladké mouky
- vývar
- citrónová šťáva
- cukr
- zelená petrželka nebo pažitka
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme.
-
Cibuli nahrubo nakrájíme a téměř dohněda ji opečeme na másle.
-
Potom přidáme nudličky krůtího masa, opečeme je ze všech stran dozlatova a celkově restujeme asi 8 minut.
-
Zasypeme hladkou moukou, dobře prosmahneme, zalijeme vývarem a důkladně povaříme.
-
Přidáme smetanu, přisypeme najemno nastrouhaná natvrdo vařená vejce, nahrubo nakrájené kyselé okurky a dochutíme citrónovou šťávou, kostkou cukru, pepřem a solí. Hotové sypeme čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Kuchařka: Eliza