Suroviny
- 700 g krůtích prsou vcelku
- 5 mrkví
- 1 petržel
- 1/2 celeru
- 1 cibule
- 1 lžíce klasické hořčice
- cukr dle chuti
- olivový olej
- šlehačka 33%
- citrónová šťáva na doladění chuti
- koření – používám pyramidku Svíčková, pokud nemáte, použijte nové koření, pepř, sůl, bobkový list
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na trošce oleje necháme zatáhnout z každé strany omyté a očištěné krůtí maso. Po zatažení jej vyjmeme a přendáme na talíř. V hrnci orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Delší dobu restujeme, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Poté přidáme lžíci hořcice a základ ještě necháme chvíli restovat. Do hrnce vrátíme maso, osolíme, opepříme, vhodíme pyramidku a zalijeme vodou nebo vývarem, pokud máme.
-
Omáčku s masem necháme táhnout přibližně dvě hodiny. Maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Omáčku důkladně rozmixujeme tyčovým mixérem. A pustíme se do ladění omáčky. Přidáme šlehačku na zjemnění a dle chuti osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu, dokud nemáme požadovanou chuť omáčky.
-
Recept na karlovarský knedlík najdete na mých stránkách.