
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g krůtího mletého masa
- 200 g žampionů
- 1 červená kapie
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžičky kari koření
- 1 hrnek kuskusu
- sůl
- mletý barevný pepř
- olivový olej
- parmezán
Postup přípravy receptu
-
Kuskus nasypeme do mísy, zakápneme lžící olivového oleje a promícháme vidličkou. Mírně osolíme a zalijeme hrnkem vařící vody. Opět vidličkou promícháme, přiklopíme a necháme asi 10 minut nabobtnat.
-
Na trošce olivového oleje osmažíme nakrájenou cibuli do zlatova a přidáme krůtí maso. Opečeme, osolíme, opepříme a přidáme proužky červené kapie a plátky česneku.
-
Po chvilce přidáme čtvrtky očištěných žampionů a kari koření. Přilijeme trochu vody a pár minutek provaříme, aby se tekutina odpařila a zelenina zůstala křupavá.
-
Promícháme s již hotovým kuskusem a pro zvýraznění chuti můžeme na talíři posypat parmezánem.
Kuchařka: dzungila









