![Krůtí měšec_5ffe4c8d4d8a3.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/kruti-mesec_5ffe4c8d3c8f7.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 60 dkg krůtího masa z prsou
- hořčice
- tuk
- cibule
- 20 dkg uvařeného uzeného bůčku
- sterilovaná kapie
- sterilovaný hrášek
- 3 vejce
- hladká mouka
- grilovací koření nebo sůl
- vývar
Postup přípravy receptu
-
Z masa nakrájíme slabší plátky, které naklepeme, posypeme grilovacím kořením a potřeme hořčicí.
-
Na tuku zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájený bůček a orestujeme.
-
Pak přidáme na kostičky nakrájenou kapii a hrášek a podusíme.
-
Nakonec přimícháme vejce a osolíme.
-
Tuto směs necháme vychladit a pak navrstvíme na připravené plázky masa do kopičky. Okraje masa zvedneme, aby nám vznikl měšec a silnější nití zavážeme.
-
Tyto měšce zprudka opečeme na tuku, podlijeme vývarem a dusíme doměkka.
-
Nakonec šťávu zahustíme moukou.
Nitě sundáme 🙂
Poznámka od kuchařky
Podáváme s bramborami nebo rýží.
Kuchařka: lenka-m