Krůtí medailonky na kari

83
- reklama -

Suroviny

Ingredience:
2 plátky krůtího masa (dohromady asi 180 g)
20 g oleje
10 g hladké mouky
lžička kari koření (Indické)
sůl
jeřabiny
rybíz

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opečeme na oleji.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté upečené vyjmeme z oleje, přidáme mouku, kterou lehce opražíme a ochutíme kari kořením, zředíme troškou vody.

  3. Vložíme zpět maso, podlijeme malinko vodou a dodusíme do měkka.

  4. Porce ozdobíme jeřabinami, rybízem apod. Podáváme s rýží a salátem ze směsi zelných listů.

  5. Manžel a zeť si ještě přichutili chilli kořením a Maggi.
    1 porce (bez přílohy) – asi 22 g bílkovin, 18 g tuku, 6 g sacharidů, 0,3 g vlákniny
    275 kcal = 1210 kJ
    Zdroj:Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně

Poznámka od kuchařky

V původním receptu jsou jako ozdoba jeřabiny, ty jsem neměla, tak jsem použila vlastní naložený rybíz ve vlastní šťávě