
- reklama -
Suroviny
- Ingredience:
- 2 plátky krůtího masa (dohromady asi 180 g)
- 20 g oleje
- 10 g hladké mouky
- lžička kari koření (Indické)
- sůl
- jeřabiny
- rybíz
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa lehce naklepeme, osolíme a opečeme na oleji.
-
Poté upečené vyjmeme z oleje, přidáme mouku, kterou lehce opražíme a ochutíme kari kořením, zředíme troškou vody.
-
Vložíme zpět maso, podlijeme malinko vodou a dodusíme do měkka.
-
Porce ozdobíme jeřabinami, rybízem apod. Podáváme s rýží a salátem ze směsi zelných listů.
-
Manžel a zeť si ještě přichutili chilli kořením a Maggi.
1 porce (bez přílohy) – asi 22 g bílkovin, 18 g tuku, 6 g sacharidů, 0,3 g vlákniny
275 kcal = 1210 kJ
Zdroj:Kuchařka pro diabetiky a nejen pro ně
Poznámka od kuchařky
V původním receptu jsou jako ozdoba jeřabiny, ty jsem neměla, tak jsem použila vlastní naložený rybíz ve vlastní šťávě
Kuchařka: spagetka