Suroviny
4-6 porcí
- krůtí stehna (já dělala z vykostěného stehna)
- 1 větší cibule
- 1 větší mrkev
- 1 petržel
- 1/3 brokolice
- 1/3 celeru
- smetana (30%)
- 2-3 lžíce hladké mouky
- 1 lžička zázvoru
- olej
- bujón nebo vývar
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si uvaříme krůtí maso, pak vykostíme a nakrájíme na porce, vývar použijeme do omáčky.
-
V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ke které po chvíli přidáme veškerou zeleninu-mrkev a petržel na kolečka,celer a brokolici na kousky, nejprve jí osmahneme, pak zalijeme polovinou vývaru z masa a dusíme, dokud není zelenina dostatečně měkká.
-
Vše rozmixujeme ručním mixerem, nebo zeleninu posekáme nadrobno, osolíme, přidáme zázvor a zalijeme vývarem který nám zůstal. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme vše do omáčky na zahuštění, zamícháme, přidáme maso a prohřejeme.
-
Můžeme pro chuť přidat brusinky, nebo jako já zavařeným rybízem a koncem zelené části z lahůdkové cibulky, nebo pórku.
Poznámka od kuchařky
Maličko jsem se řídila svíčkovou, ale přece jinak udělanou-bylo to přímo mňamózní-bude ještě zítra.