Krůtí maso v zeleninové omáčce s brokolicí

65
- reklama -

Suroviny
4-6 porcí

krůtí stehna (já dělala z vykostěného stehna)
1 větší cibule
1 větší mrkev
1 petržel
1/3 brokolice
1/3 celeru
smetana (30%)
2-3 lžíce hladké mouky
1 lžička zázvoru
olej
bujón nebo vývar
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uvaříme krůtí maso, pak vykostíme a nakrájíme na porce, vývar použijeme do omáčky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, ke které po chvíli přidáme veškerou zeleninu-mrkev a petržel na kolečka,celer a brokolici na kousky, nejprve jí osmahneme, pak zalijeme polovinou vývaru z masa a dusíme, dokud není zelenina dostatečně měkká.

  3. Vše rozmixujeme ručním mixerem, nebo zeleninu posekáme nadrobno, osolíme, přidáme zázvor a zalijeme vývarem který nám zůstal. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme vše do omáčky na zahuštění, zamícháme, přidáme maso a prohřejeme.

  4. Můžeme pro chuť přidat brusinky, nebo jako já zavařeným rybízem a koncem zelené části z lahůdkové cibulky, nebo pórku.

Poznámka od kuchařky

Maličko jsem se řídila svíčkovou, ale přece jinak udělanou-bylo to přímo mňamózní-bude ještě zítra.