
Suroviny
4 porce
- 500 g krůtích prsou
- 1 plechovka krájených rajčat
- 2 menší cibule
- malá plechovka kukuřice
- tmavý ocet balsamico
- olivový olej
- máslo
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si nakrájíme krůtí maso na tenčí nudličky.
-
Připravíme si marinádu z octa balsamico (asi 3 lžíce), soli, pepře a olivového oleje (přiměřeně). Necháme asi půl hodinky odpočinout.
-
Poté na dobře rozpálené pánvi opečeme ze všech stran. Maso přendáme do mísy, přebytečnou tekutinu slijeme.
-
Na pánev dáme několik lžic oleje, přidáme na půlkolečka nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova (podle chuti).
-
Přidáme konzervovaná rajčata, osolíme, opepříme prohřejeme.
-
Do směsi vrátíme zpět maso, přidáme podle chuti ještě balsamico, kukuřici a několik minut společně vaříme, aby kukuřice trošku změkla. Dochutíme dle potřeby a podáváme například s opečenými bramborami a kopečkem zakysané smetany.
Poznámka od kuchařky
Inspiraci jsem našla u Potrefené Husy – pokrmu Chicken Potato.