
Suroviny
- 500 g krůtích prsou
- 1 lžíce oleje
- 3 pomeranče
- 2 mrkve
- 1 jarní cibulku
- 1 stroužek česneku
- kousek zázvoru
- 1/2 chilli papričky
- 50 ml bílého vína
- 300 ml drůbežího vývaru
- 300 ml smetany
- sůl
- pepř
- citronová štáva
Postup přípravy receptu
-
2 pomeranče oloupeme a rozdělíme na měsíčky. Z jednoho pomeranče vymačkáme štávu.
-
Mrkev nastrouháme na hrubo.
-
Cibulku nakrájíme na slabá kolečka.
-
Česnek, zázvor a čili papričku nakrájíme na jemno.
-
Maso na kostičky a dáme na rozpálenou pánev s olejem osmahnout.
-
Maso vyndáme a na pánev dáme osmahnout mrkev, přidáme česnek, cibulku, papričku a zázvor a společně chvilku vše osmahneme.
-
Zalijeme vínem a necháme ho vypařit.
-
Pak přidáme pomerančovou štávu a vývar, necháme trošku podusit, aby nebyla mrkev tak tvrdá.
-
Zalijeme smetanou a povaříme.
-
Poté přidáme zpátky maso a prohřejeme. Ke konci přidáme kousky pomeranče prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a citr. štávou. Kdo bude chtít může ještě omáčku trochu zahustit.
Poznámka od kuchařky
Velmi zajímavá chuť, která stojí za vyzkoušení. Já neměla jarní cibulku, tak jsem dala pórek a čili papričku jsem nedávala, dala jsem červenou papriku









