Krůtí maso na červené zelenině s tymiánem

49
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

Krůtí maso
1 cibule
3 stroužky česneku
1 velká mrkev
1 červená paprika
5 cherry rajčátek
250 ml kuřecího vývaru
citronová šťáva
česnek prášek
1 lžička rozmarýnu
3 lžičky tymiánu
2 lžičky solamylu
olej na vymazání pekáče
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso si omyjeme, dočistíme, vysušíme, osolíme-ne moc,kuřecí vývar je slaný a necháme být.


    Zobrazit celý recept

  2. Zeleninu si nakrájíme na malé čtverečky, cibuli na poloměsíčky a česnek na plátky, vše promícháme a dáme do vymazaného pekáče.

  3. Na zeleninu položíme krůtí maso, všechno posypeme rozmarýnem, tymiánem-toho se nebojte můžete ho dát klidně i víc a ještě dáme česnek prášek a pokapeme citronovou šťávu přímo na maso.

  4. Pak už jen podlijeme vývarem, přikryjeme a dáme na hodinu péct, po 5O ti minutách přeléváme maso vzniklou šťávou, podlijeme zbytkem vývaru, do kterého rozmícháme solamyl, dáme do šťávy, v pekáči promícháme, už ho nepřikrýváme a necháme 15-20 minut dopéct na barvičku masa.

Poznámka od kuchařky

Vybrala jsem si zeleninu jedné barvy, nejdřív jsem si připravila úplně jinou zeleninu, nakonec jsem byla po obědě ráda, že jsem zvolila tu červenou, protože jsme si jídlo pochvalovali.

Podávala jsem k tomu bramborové knedlíky, ale může být v podstatě jakákoliv příloha.