
Suroviny
- 1 kg horního krůtího stehna
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 mrkve
- 1 petržel
- sůl
- pepř
- asi 6 snítek tymiánu
- lžíce hladké mouky
- olej
Postup přípravy receptu
-
Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky, v naší drůbeží speciálce je tato část nazvaná krůtí kýta :o).
Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme. -
Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené nadrobno. Zeleninu osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymiánu. Nemáme-li čerstvý, můžeme použít lžičku sušeného.
Na zeleninu dáme maso, vše podlijeme vodou a zakryté vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak odkryjeme a dopečeme doměkka bez zakrytí. -
Měkké maso odložíme stranou do tepla a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku přendáme do hrnce na sporák a přivedeme k varu. Zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a dobře provaříme.
Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.