Krůtí kýta na tymiánu

83
- reklama -

Suroviny

1 kg horního krůtího stehna
1 velká cibule
2 stroužky česneku
3 mrkve
1 petržel
sůl
pepř
asi 6 snítek tymiánu
lžíce hladké mouky
olej

Postup přípravy receptu

  1. Použijeme jen horní část krůtího stehna, bez spodní paličky, v naší drůbeží speciálce je tato část nazvaná krůtí kýta :o).
    Maso vykostíme a rozkrojíme na menší kusy. Osolíme a opepříme.

  2. Pekáč vymažeme olejem, na dno rozložíme cibuli, stroužky česneku, mrkev a petržel, vše pokrájené nadrobno. Zeleninu osolíme, opepříme a poklademe snítkami čerstvého tymiánu. Nemáme-li čerstvý, můžeme použít lžičku sušeného.
    Na zeleninu dáme maso, vše podlijeme vodou a zakryté vložíme do trouby. Pečeme asi hodinu, pak odkryjeme a dopečeme doměkka bez zakrytí.

  3. Měkké maso odložíme stranou do tepla a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Omáčku přendáme do hrnce na sporák a přivedeme k varu. Zahustíme ji hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě a dobře provaříme.
    Podáváme s těstovinami, rýží nebo knedlíkem.