
Suroviny
            5 porcí
							
    
- 5 krůtích (kuřecích) řízků
- sůl
- pepř
- 80 g tuku
- 1 střední cibule
- 30 g hladké mouky
- 40 g rajčatového protlaku
- 1 PL hořčice
- 2-3 stroužky česneku
- 1 kostka bujónu
- Nádivka :
- 50 g slaniny
- 150 g kysaného zelí
- pepř
- 1 brambor
- 1 menší červená kapie (špičatá, tenká)
- 3 nožičky tenkých párků
Postup přípravy receptu
- 
NÁDIVKA: 
 Na kostičky nakrájenou slaninu necháme částečně roztavit, přidáme nakrájené zelí (kdo chce, může propláchnout), krájenou kapii, trošku opepříme a krátce podusíme. Necháme vychladnout a přidáme jemně nastrouhaný brambor (slijeme vodu) a promícháme.
- 
Maso naklepeme, osolíme, mírně opepříme a potřeme nádivkou. Doprostřed dáme kousek (1/2) oloupaného párku, smotáme a upevníme. 
- 
Na tuku orestujeme nakrájenou cibuli dorůžova, necháme na ní zatáhnout závitky, podlijeme je a dusíme do měkka. V průběhu dušení přidáme bujón. 
- 
Měkké závitky vyjmeme a šťávu vyrestujeme do tuku, zaprášíme hladkou moukou a zalijeme vodou. Přidáme rajčatový protlak, hořčici a česnek a šťávu provaříme. 
- 
Nakonec ji dochutíme podle potřeby solí, přecedíme na závitky a společně necháme projít varem. 
Poznámka od kuchařky
Kdo má radši sladší zelí, může si do nádivky přidat cukr. Já dávám jenom kapii, která je sladká dost. 😀
