
- reklama -
Suroviny
- 1/2 kg krůtího stehenního masa ( může být i kuřecí nebo vepřové maso)
- pomerančový pepř
- svazek bazalky
- olivový olej
- máslo
- 3 PL strouhanky
- 2 PL zakysané smetany
- 3 PL jemně strouhaného sýra
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na porce, osolíme a naložíme alespoň na hodinu do marinády z oliv. oleje, pomerančového pepře a na jemno nasekané bazalky.
-
Mezitím si připravíme ze strouhanky, sýra, zakysané smetany, bazalky, soli a pomerančového pepře pastu.
-
Maso vyjmeme z marinády, zbylý ochucený olej dáme rozpálit na pánev, maso opékáme z obou stran a přidáme plátek másla.
-
Maso vyjmeme, vložíme do pekáčku a potřeme silnější vrstvou pasty, zbylý výpek přidáme k masu.
-
Pečeme v troubě na 200°C asi 15 minut, poté přepneme na gril a dopečeme krustu do červena.
Poznámka od kuchařky
Podávala jsem s pikantním bramborovým salátem,
Kuchařka: 1974andrea









