Suroviny
3 porce
- 3 krůtí křídla
- 6 plátků anglické slaniny
- 1 dobrá klobása
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- Adžika koření
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si křídla, špičky odřízneme a použijeme třeba na vývar do polévky, omyjeme je, osušíme, osolíme a posypeme Adžikou.
-
Alobalu dáme delší kus, potřeme ho olejem, na dno položíme vedle sebe 3 plátky anglické slaqniny, na ní nasypeme 1/2 cibule nakrájené na proužky, stroužky česneku na plátky, vyskládáme vedle sebe křídla.
-
Pak si nakrájíme na kolečka klobásu, na každé křídlo jí vyskládáme a přikryjeme dalšími 3 plátky slaniny, zakapeme trochu olejem, alobal pečlivě uzavřeme, aby nám nevytekla šťáva a dáme péct do trouby na plechu.
-
Ke konci pečení alobal nahoře roztrhneme, aby nám vznikla mistička a do ní vylijeme malý kávový hrneček vody a otevřené ještě 15 minut dopečeme.
Poznámka od kuchařky
Uvědomila jsem si, že jsem strašně dlouho nedělala nic v alobalu, dřív jsem ho používala často, proto jsem vyndala z lednice krůtí křídla a nápad byl na světě. Ve 3/4 pečení jsem na plech přidala připravené syrové osolené brambory a dopékala společně. Bylo to jídlo z jedné vody načisto-žádné nádobí, jen plech!