
Suroviny
5 porcí
- 1 kg krůtích prsou
- sáček mraženého hrášku Bonduelle (400 g)
- 2 dlouhé kapie
- ½ litru kuřecího vývaru
- mletý zázvorový prášek
- olej
- sůl
- bílý pepř
- máslová jíška
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kostky.
-
Osolíme, opepříme a bohatě posypeme mletým zázvorovým práškem a lehce polijeme slunečnicovým olejem. Maso dobře promícháme a vetřeme tak do něj koření.
-
Zprudka opečeme v pánvi s trochou másla a oleje. Opékáme, dokud nejsou krůtí kostky pěkně opečené a skoro hotové.
-
Na opečené maso nalijeme kuřecí vývar, přidáme rozmražený hrášek a na kostičky nakrájenou kapii.
-
Velmi lehce zahustíme světlou máslovou jíškou. Necháme společně za občasného promíchání probublávat asi 15 minut a na závěr před podáváním dle chuti a potřeby dochutíme solí, pepřem a oříškem másla.
Příloha – jasmínová rýže.
Poznámka od kuchařky
Mletý zázvorový prášek a bílý pepř jsem použil originál Čína. Kamarádka byla na okružní cestě Čína – Hong-Kong – Macau, tak jsem ji požádal o menší nákup 🙂