Krůtí kousky s hráškem a kapií

62
- reklama -

Suroviny
5 porcí

1 kg krůtích prsou
sáček mraženého hrášku Bonduelle (400 g)
2 dlouhé kapie
½ litru kuřecího vývaru
mletý zázvorový prášek
olej
sůl
bílý pepř
máslová jíška

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso nakrájíme na kostky.

  2. Osolíme, opepříme a bohatě posypeme mletým zázvorovým práškem a lehce polijeme slunečnicovým olejem. Maso dobře promícháme a vetřeme tak do něj koření.

  3. Zprudka opečeme v pánvi s trochou másla a oleje. Opékáme, dokud nejsou krůtí kostky pěkně opečené a skoro hotové.

  4. Na opečené maso nalijeme kuřecí vývar, přidáme rozmražený hrášek a na kostičky nakrájenou kapii.

  5. Velmi lehce zahustíme světlou máslovou jíškou. Necháme společně za občasného promíchání probublávat asi 15 minut a na závěr před podáváním dle chuti a potřeby dochutíme solí, pepřem a oříškem másla.
    Příloha – jasmínová rýže.

Poznámka od kuchařky

Mletý zázvorový prášek a bílý pepř jsem použil originál Čína. Kamarádka byla na okružní cestě Čína – Hong-Kong – Macau, tak jsem ji požádal o menší nákup 🙂