- reklama -
Suroviny
3 porce
- 400 g krůtích prsou
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- sůl
- mletý černý pepř
- Na zálivku:
- 125 ml vody
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička sladkého kečupu
- 1/2 lžičky sójové omáčky
- 1 lžička tekutého polévkového koření
Postup přípravy receptu
-
Příprava zálivky – ve studené vodě rozmícháme hořčici, kukuřičný škrob, oloupaný a na jemno nastrouhaný česnek, kečup, sójovou omáčku a tekuté polévkové koření.
-
Maso nakrájíme na kousky, nebo na nudličky. V teflonové pánvi rozehřejeme olej a přidáme nakrájené maso. Osolíme, opepříme a na středním plameni maso opékáme do změknutí.
-
Jakmile kousky masa začnou červenat, tak maso zalijeme připravenou zálivkou a krátce povaříme do požadované hustoty. Podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Kuchařka: JanaB1