
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g krůtího masa(já vykostila 1 stehno)
- 1 vejce
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1-2 lžičky strouhaného zázvoru(nebo koření)
- 2 lžíce Solamylu
- 2 lžíce koření na čínu-bez soli
- 1/2 sáčku zeleniny na čínu
- 1 hrnek vývaru z odřezků masa a kostí(nebo kuřecí vývar)
- tak 10 mandlí
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na kousky a dáme do mističky, přidáme vejce, koření na čínu a solamyl rozpuštěný v trošce vody a promícháme a necháme stát 1/2 hodinky. Připravíme si zálivku a smícháme hrnek vývaru, zázvor, sójovou omáčku, všechno smícháme a osolíme.
-
Na pánev dáme olej, maso orestujeme ze všech stran, promícháváme, přidáme cibuli na proužky a česnek na plátky, pak přilijeme zálivkou.
-
Chvilku dusíme a když začne maso měknout přidáme zeleninu a nasekané, sloupané mandle. Ještě podusíme, můžeme přilít vodu, když je málo šťávy a máme hotovo.
Poznámka od kuchařky
Improvizace, kdy jsem se držela mírně čínou-hlavně kořením a zeleninou-pro nás výborný!
Kuchařka: Bibinka