Suroviny
- 0,5 kg krůtích řízků nebo kuřecích řízků (prsních či stehenních)
- 200 g čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných žampionů
- 3 stroužky česneku
- 4 dcl vývaru
- 2 dcl bílého vína
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 lžíce hladké mouky
- petrželová nať
- pepř
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.
-
Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve maso osolte, opepřete a přidejte rozdrcené stroužky česneku a nakrájené žampiony.
-
Po chvilce opékání podlijte vývarem a vínem, přidejte rajský protlak, nasekanou petrželku a všechno duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne.
-
Teď už jen směs zahustěte moukou a vařte ještě asi 15 minut. Voňavé krůtí masíčko na víně podávejte s těstovinami, pečenými brambory nebo bílou vekou. Dobrou chuť!
Poznámka od kuchařky
Já tenhle recept včera náhodou viděla v pořadu POD POKLIČKOU České televize.
Vypadal zajímavě,tak sjem ho hned dneska zkusila a je to opravdu výborné.Dala jsme k tomu rýži.
Všem doporučuji,aby to vyzkoušeli.