Krůtí kousky na víně

57
- reklama -

Suroviny

0,5 kg krůtích řízků nebo kuřecích řízků (prsních či stehenních)
200 g čerstvých žampionů nebo 1 konzerva sterilovaných žampionů
3 stroužky česneku
4 dcl vývaru
2 dcl bílého vína
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hladké mouky
petrželová nať
pepř
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájejte na větší kousky, očištěné žampiony na plátky a nať petrželky nadrobno.


    Zobrazit celý recept

  2. Nejprve na pánvi zprudka opečte kousky krůtího, aby se hezky zatáhlo. Pak teprve maso osolte, opepřete a přidejte rozdrcené stroužky česneku a nakrájené žampiony.

  3. Po chvilce opékání podlijte vývarem a vínem, přidejte rajský protlak, nasekanou petrželku a všechno duste na mírném ohni, dokud maso nezměkne.

  4. Teď už jen směs zahustěte moukou a vařte ještě asi 15 minut. Voňavé krůtí masíčko na víně podávejte s těstovinami, pečenými brambory nebo bílou vekou. Dobrou chuť!

Poznámka od kuchařky

Já tenhle recept včera náhodou viděla v pořadu POD POKLIČKOU České televize.

Vypadal zajímavě,tak sjem ho hned dneska zkusila a je to opravdu výborné.Dala jsme k tomu rýži.

Všem doporučuji,aby to vyzkoušeli.