- reklama -
Suroviny
2 porce
- krůtí prsa
- 3 rajčata
- sáček oliv
- 1 velká kapie
- 2 lžíce sádla
- koření podle chuti (gyros, čarodějka, koření na krůtí maso)
- sůl
- trochu olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso nakrájíme na stejné (přibližně) kousky, posypeme kořením, zalijeme olejem a necháme odpočinout. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme a na stejné kousky nakrájíme i kapii.
-
Na pánvi rozpustíme sádlo, kousky masa orestujeme, přidáme rajčata, olivy a kapii a dusíme 15 minut. Rajčata se rozvaří, není třeba zahušťovat.
Poznámka od kuchařky
Dochucovat se může podle toho na co máme chuť, přidala jsen nakonec šťávu z jedné mandarinky, která se krčila sama v lednici…
Kuchařka: Jikotka