- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1/2 kg krůtích prsou
- 1 lžíce curry
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 mrkev
- 1/2 čerstvého fenyklu
- 1 střední cibule
- 1/2 malého celeru
- zelená jarní cibulka – zelená část – 1 hrst
- 1 hrnek kokosového mléka
- 1/4 l drůbežího vývaru
- sůl
- špetka chilli
Postup přípravy receptu
-
Mrkev a celer nastrouháme na hrubém struhadle. Fenykl a cibuli nakrájíme na nudličky.
-
Na oleji osmažíme mrkev, celer, cibuli a fenykl. Po 5 minutách přidáme na kousky nakrájená krůtí prsa. Osolíme, přidáme curry a chilli.
-
Až bude maso pěkně opečené, přidáme drůbeží vývar a podusíme ještě 10 minut. Nakonec přidáme kokosové mléko zelenou jarní cibulku a necháme omáčku zredukovat.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s rýží.
Kuchařka: hanahcotton