
Suroviny
4 porce
- 400 g krůtích prsou
- 4 stroužky uzeného česneku ( nebo „normálního“ )
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 řapíky celeru
- 1 mladou cuketu
- 1 červená paprika a jedna oranžová paprika
- 1 feferonka nebo drcené sušené chilli papričky
- hrst koriandru
- cizrna konzervovaná nebo uvařená( množství dle chuti )
- 1/4 l( 25O ml ) hrnek bulguru
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, odblaníme, osušíme a pokrájíme na kostky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme. V případě, že nemáme čerstvou feferonku, posypeme drceným chilli. Promícháme a vhodíme do pánve s rozpáleným olejem.
-
Zprudka restujeme za stálého míchání asi 5 minut. Přidáme celé stroužky oloupaného česneku a necháme je rozvonět, cca 3 minutky.
-
Pokrájíme si zeleninu: řapíky na širší proužky, cuketu na čtvrtiny a pak na dílky, papriky na kostky, feferonku nadrobno. Zkusíme, zda je maso měkké a přendáme ho na talíř. Ve výpeku na pánvi restujeme cca 5 minut všechnu zeleninu, kterou zlehka osolíme a opepříme.
-
Poté přidáme maso a úplně nakonec scezenou (pokud použijeme z konzervy) cizrnu, promícháme a případně dosolíme. Bulgur si připravíme dle návodu a následně vsypeme do pánve. Vše promícháme a poházíme koriandrovými lístky.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: časopis Gurmet, mírně upraveno